Ads Top

Nieuw virtueel datacentrum bundelt mondiale gezondheid en omgeving

Zowel gezondheidswetenschappers als geografen onderzoeken factoren die van invloed zijn op de gezondheid van de mens. Het innovatieve Global Geo Health Data Center (GGHDC) brengt deze twee typen onderzoek bij elkaar zodat omgeving en gezondheid gebundeld worden tot één geheel.

Veel experts zijn bezig met het constant verbeteren van jouw gezondheid: niet alleen hulpverleners, maar ook wetenschappers, beleidsmakers en ondernemers.  Voor hen is het niet alleen belangrijk om te weten wat je doet, maar ook waar en hoe. Het Global Geo Health Data Center (GGHDC) zorgt hiervoor.


Het GGHDC onderzoekt wat de gezondheidseffecten zijn van omgeving en leefstijl in relatie tot het dagelijks leven van mensen. Het virtuele onderzoekscentrum is opgebouwd rond een gedeelde data-infrastructuur van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Met geavanceerde software en modellen kunnen de betrokken wetenschappers omgevingsdatasets verbinden met grote (wereldwijde) cohortstudies uit de medische wetenschap. Deze integratie levert niet alleen voordelen op voor geografen en gezondheidswetenschappers, maar ook voor beleidsmakers, ondernemers, gezondheidsprofessionals en burgers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.