Ads Top

Vlaamse zorgrobot werkt samen met zorgverleners

Imec introduceert een eerste zorgrobot die gericht en persoonlijk kan interageren met rusthuisbewoners. De robot kan bijvoorbeeld zijn volume aanpassen bij hardhorigen, of een verhaal vertellen dat inspeelt op de interesses van de bewoner om hem of haar te kalmeren en te helpen, totdat de zorgmedewerkers kunnen ingrijpen.

Zora is een commercieel verkrijgbare robot waar Zora Robotics een zorgversie van heeft gemaakt, zegt Tommy Deblieck, projectleider en CEO van Zora Robotics. 'Maar in dit project zijn we nog een stap verder gegaan en hebben we de robot gekoppeld aan een cloudgebaseerd platform dat door imec ontwikkeld werd en waarin real-time sensordata worden omgezet in contextinformatie."

WONDER is een imec.icon onderzoeksproject gefinancierd door imec en VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen). Imec.icon projecten zijn opgezet als een O&O-samenwerking tussen bedrijven en academische onderzoeksgroepen met de bedoeling om geavanceerde commerciële producten mogelijk te maken. De partners van het WONDER project waren enerzijds het bedrijf Zora Robotics, leveranciers van de Zora robot, en Xetal, ontwikkelaars van IoT-sensoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.