Ads Top

Nieuwe website Volgjezorg.nl geeft patiënt meer inzicht

Een dezer dagen is de website volgjezorg.nl gelanceerd. De website is bedoeld voor alle Nederlanders die toestemming hebben gegeven voor het uitwisselen van hun medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt, of overwegen dat te doen. Onder de noemer ‘Volg je zorg’ krijgen patiënten bovendien informatie over de uitwisseling van medische gegevens en de ontwikkelingen daarin

“Wij nemen als Nederlanders steeds meer regie over onze eigen gezondheid”, volgens Marc van Aart, directeur Markt en Klant bij VZVZ. “Daar hoort niet alleen het geven van toestemming voor het uitwisselen van je medische gegevens bij, maar ook het volgen van wat er met je gegevens gebeurt. De nieuwe website is juist daar voor bedoeld.” Om de eigen regie vorm te geven is de website ingericht op regelmatig bezoek.

De website maakt het mogelijk om nu en in de toekomst toestemming te geven en te beheren. Initiatiefnemer VZVZ is de beheerder van het Landelijk Schakelpunt, het netwerk waarover zorgverleners de gegevens van ruim 12 miljoen Nederlanders delen. Patiënten verlangen transparantie. Zij kunnen op volgjezorg.nl precies zien wie gegevens heeft aangemeld en wie gegevens heeft geraadpleegd. Goed beveiligd dankzij het gebruik van DigiD met sms.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.