Ads Top

Healthtech bedrijf Nico.lab naar de beurs

Het Nederlandse healthtech bedrijf Nico.lab bereidt zich voor op een beursgang in Australiƫ nadat het bedrijf eerder 3 miljoen euro bij Australische investeerders wist op te halen. Bovendien zal Nico.lab de Amerikaanse markt gaan betreden.

Nico.lab is ontstaan uit een samenwerking tussen Amsterdam UMC en healthtech venture builder NLC. Het bedrijf heeft met de kennis van jaren intensief klinisch onderzoek vanuit het Amsterdam UMC, StrokeViewer ontwikkeld, een softwareproduct dat de diagnose en behandeling van beroertes aanzienlijk versnelt. Nico.lab richt zich er nu op om het op artificial intelligence (AI) gebaseerde StrokeViewer voor steeds meer patiƫnten beschikbaar te stellen.

Bij de behandeling van een beroerte is snelheid cruciaal om de hersenschade voor de patiƫnt zoveel mogelijk te beperken; een patiƫnt verliest al snel 27 gezonde levensdagen per minuut vertraging in de behandeling. Met behulp van AI analyseert de software van Nico.lab hersenscans om beroerte-indicatoren te herkennen en nauwkeurig te beoordelen. Dit gebeurt allemaal in enkele minuten en verhoogt daarmee de kans op een positief resultaat van de patiƫnt aanzienlijk. Bovendien bevat het algoritme zelflerend vermogen, en levert het extra kennis op over deze veelvoorkomende ziekte en de werking van het brein in een dusdanig ernstige situatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.