Ads Top

CVA en dwarslaesie-patiënten revalideren motorisch sneller en efficiënter met behulp van robotica

Robotica is alom vertegenwoordigd in tal van sectoren, denk maar aan de magazijnen van Amazon waar robots het meeste werk verrichten. Ook In de medische sector kent robotica zijn opmars.
In het revalidatie ziekenhuis RevArte in Edegem vormen nu al robots en mensen een ideale combinatie in het revalidatieproces van patiënten.

Elke dag krijgen 200 mensen in de Benelux te kampen met een beroerte (of CVA). De gevolgen hiervan zijn vaak schrijnend, waarvan zelfs 25% met dodelijke afloop. Het revalidatieproces speelt een immens belangrijke rol om de levenskwaliteit van de patiënt zo optimaal mogelijk te maken. In dit proces maakt RevArte gebruik van robotica met hun EKSO staprobot bij patiënten met CVA of niet-complete dwarslaesie in de sub- acute (of niet-chronische) fase.

Volgens Dr. Els Van Tichelt, Revalidatie- en hoofdarts bij RevArte, brengt de staprobot een duidelijke meerwaarde: ons doel is om het stappatroon sneller te hervatten met behulp van de EKSO robot om zo ook het herstel van de hersenen sneller te activeren. Met behulp van de staprobot kunnen we al meteen na 2 tot 3 weken het looppatroon van patiënten beginnen trainen, i.p.v. soms pas na maanden. Er lopen momenteel ook studies bij de Universiteit Antwerpen omtrent dat positief effect op het herstel van de hersenen.

De EKSO robot wordt in de Benelux verdeeld via Neuro-Bionics, een sub- divisie van Ortho-Medico. Op 27 September opent RevArte zijn deuren voor professionals (geen patiënten) en pers om kennis te maken met de EKSO staprobot tijdens de Neuro-Bionics Day. Presentaties worden verzorgd door binnen – en buitenlandse sprekers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.