Ads Top

Inhuldiging nieuwe Orsi Academy

Op dinsdag 18 september 2018 wordt het gloednieuwe gebouw van Orsi Academy te Melle (Oost-Vlaanderen) feestelijk ingehuldigd.

Dankzij dit nieuwe centrum evolueert men van een opleidingscentrum voor robotchirurgie naar een smeltkroes waar industrie, academische wereld, artsen, studenten elkaar kunnen ontmoeten.

Het project kwam tot stand mede dankzij de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO, Vlaanderen/Hermes en Provincie Oost-Vlaanderen. Verder werd de bouw gecofinancierd door de medische bedrijven Medtronic en Intuïtive Surgery en de universiteiten KULeuven en UGent participeren in Orsi Academy.

Volgens EFRO sluiten de doelstellingen van de Orsi Academy naadloos aan bij de Innovatie-as van het EFRO-programma. Binnen Orsi wordt immers een samenwerking tussen kennisinstellingen (UGent en KULeuven) en bedrijven (o.a. Medtronic en Intuitive Surgery) opgezet met oog op verdere ontwikkeling van innovatieve toepassingen, in dit geval toepassingen voor robot- en minimaal invasieve chirurgie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.