Ads Top

Nederlandse biochipbedrijven versnellen ontwikkeling COVID-19 tests

Surfix B.V. en zijn aandeelhouders Qurin Diagnostics B.V. en LioniX International B.V. willen een ontwikkeltraject starten om massale COVID-19 diagnostiek en immuniteitsdetectie mogelijk te maken met de financiële steun van en in nauwe samenwerking met PhotonDelta.

De bedrijven werken reeds gezamenlijk aan de ontwikkeling van bio-fotonische nanochips voor de vroege opsporing van kanker en hebben hiervoor een biochip met ultragevoelige sensoren ontwikkeld.

Het nieuwe diagnostische apparaat zal binnen vijf minuten betrouwbare testresultaten kunnen produceren en zal over 6 tot 9 maanden beschikbaar zijn.

Het apparaat wordt gebouwd op basis van een zogenoemde fotonische biochip die gebruikmaakt van beproefde geïntegreerde optische technologie van LioniX en is gebaseerd op siliciumnitride (TriPleX), een sleuteltechnologie in het PhotonDelta ecosysteem. Deze technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en telecommunicatie en wordt door Surfix en Qurin gebruikt voor diagnostische toepassingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.