Ads Top

Renewi biedt oplossing voor hergebruik mondkapjes

Een samenwerking tussen Van Straten Medical/GreenCycl en afvalrecycler Renewi heeft geleid tot een nieuw verwerkingsproces om gebruikte mondkapjes van ziekenhuizen op te halen, te steriliseren en weer als herbruikbare mondkapjes terug te leveren.

De samenwerking draagt bij aan het te kort aan mondkapjes in de medische zorg. De gebruikte mondkapjes worden op deze manier hergebruikt in plaats van verbrand. Dagelijks krijgen met deze samenwerking ruim 48.000 mondkapjes een tweede leven.

Van Straten Medical/GreenCycl, TU Delft, Franciscus Gasthuis waaronder met de arts-microbiologen Peter de Man en Hans Koeleman en diverse andere ziekenhuizen hebben een methode ontwikkeld
om gebruikte mondkapjes te steriliseren en testen op doorlaatbaarheid. De resultaten laten zien dat de filtercapaciteit van de geteste mondmaskers boven de grens van 94 procent blijft.

Renewi levert aan ziekenhuizen een kunststof dekselvat met binnenzak waarin de gebruikte mondkapjes worden verzameld. Nadat de zowel de volle zak als de deksel goed zijn afgesloten Wordt de buitenzijde van het vat gedesinfecteerd. Renewi haalt het volle vat op en levert direct een nieuw vat. De volle vaten worden bij Van Straten Medical/GreenCycl afgeleverd alwaar zowel de mondkapjes als het lege vat worden gesteriliseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.