Ads Top

EmmaDr. helpt huisarts bij zelfmanagement chronisch zieke patiënten

Zorginnovatiebedrijf Medicine Men introduceert EmmaDr., gericht op huisartsen en praktijken die hun chronisch zieke patiënten meer individueel willen begeleiden en hun patiënten meer regie willen geven over hun gezondheid.

EmmaDr. is de eerste applicatie die huisartsen een veilig en patiëntgericht alternatief voor de gestandaardiseerde ketenzorg biedt.

Medicine Men ontwikkelde enige jaren geleden een concept voor digitale ondersteuning van chronisch zieke patiënten, de Emma zorgringen. Patiënten met bijvoorbeeld diabetes II, COPD, CVRM-klachten en astma managen daarin hun gezondheid zoveel mogelijk zelfstandig (de binnenste ring), maar kunnen hulp krijgen van familie en mantelzorgers (de tweede ring). Zorgprofessionals, zoals huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten managen het zorgprogramma en stellen samen met hun patiënten doelen (derde ring).

Met EmmaDr. spreekt een zorgverlener allereerst met zijn patiënt een Persoonlijk Zorgprogramma af. Hierin worden haalbare gezondheidsdoelen gesteld. De patiënt gaat hiermee zelf op pad, maar kan ondersteuning krijgen vanuit de praktijk, de eigen fysiotherapeut en mantelzorgers.

Een belangrijke afspraak is dat een patiënt regelmatig zelfmetingen doet en medische vragen beantwoordt op de Emma app. Zorgverleners kunnen desgewenst waarschuwingen instellen bij bepaalde meetwaarden of antwoorden. Stabiele Patiënten komen hierdoor minder vaak op het (digitaal) spreekuur, terwijl er juist meer tijd overblijft voor patiënten die dat wel nodig hebben. Medicine Men ontzorgt bovendien zorgverleners door patiënten die moeite hebben met meten of invullen telefonisch te ondersteunen. EmmaDr. is een van de toepassingen op het Emma transmurale netwerkzorgplatform.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.