Ads Top

Nederlands bedrijf introduceert oplossing voor de zorg voor dementiepatiënten


Kepler Vision Technologies kondigt een upgrade aan van zijn Kepler Night Nurse-oplossing om dementerende bewoners van verzorgingstehuizen te helpen.

De Kepler Night Nurse oplossing zorgt voor het welzijn van patiënten door middel van machine learning aangedreven detectietechnologie. Het personeel wordt gewaarschuwd bij tekenen van fysieke nood, zoals vallen, te lang in de badkamer blijven, of niet uit bed kunnen komen.

Het AI-herkenningssysteem leert welke patiënten in welke kamers wonen. Als die patiënt zijn kamer verlaat, kan het systeem worden geconfigureerd om de deur achter die patiënt elektronisch te vergrendelen. Als de patiënt terugkeert, ontgrendelt het systeem de deur. Als een andere patiënt probeert binnen te komen, blijft de deur op slot. Dit zorgt voor meer privacy voor de bewoners en vermindert de noodzaak voor het personeel om fysiek toezicht te houden op de toegang of verblijfplaats van de patiënt. Wanneer zorginstellingen geen elektronische sloten hebben, kan het systeem bovendien zo worden geconfigureerd dat het een sms-waarschuwing naar de verpleegkundige stuurt wanneer een patiënt een kamer binnengaat die hij of zij niet mag betreden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.