Ads Top

'Werkgevers moeten vaccinatie- of testbewijs werknemers kunnen checken'

Ondernemers moeten de mogelijkheid krijgen om te controleren of werknemers gevaccineerd of getest zijn of recent hersteld zijn van een corona-infectie. Ook moeten ze de mogelijkheid hebben mensen bij wie dat niet het geval is niet zonder meer toe te laten op de werkplek. 

Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW bij de start van een campagne om ondernemers en hun medewerkers te wijzen op het belang van vaccineren en een hoge vaccinatiegraad.

Enerzijds zijn bedrijven wettelijk verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving, anderzijds mogen ze nu niet eens vragen of hun medewerkers gevaccineerd of getest zijn en kunnen ze mensen niet weigeren.


In bedrijven waar de problematiek sterk leeft -en waar zowel werkgevers als werknemers daar behoefte aan hebben- moeten ze volgens de ondernemersorganisaties snel wettelijk de mogelijkheid krijgen om te kunnen vragen of mensen gevaccineerd of getest of recent hersteld zijn van een corona-infectie. Ook moeten die bedrijven de mogelijkheid krijgen op basis daarvan maatregelen te kunnen nemen als mensen níet gevaccineerd of getest zijn.

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW doen de oproep aan het kabinet op de dag dat ze een speciale campagne starten. Hierin vragen ze de hulp van de aangesloten branches en bedrijven om collega’s te wijzen op het belang van vaccineren en een hoge vaccinatiegraad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.