Ads Top

Samsung breidt ecosysteem voor gezondheid en wellness uit

Samsung heeft voorafgaand aan de Samsung Developer Conference 2022 (SDC2022) een reeks nieuwe tools onthuld. Dit zal softwareontwikkelaars helpen bij het bevorderen van de gezondheid, veiligheid en het welzijn van consumenten wereldwijd.

​Samsung werkt samen met een aantal marktleiders aan de ontwikkeling van gepersonaliseerde gezondheidsdiensten, waarbij veiligheid een van de focusgebieden is. Samenwerkingen op dit gebied zullen nieuwe preventieve oplossingen opleveren die het verkeer veiliger maken. Bijvoorbeeld door tekenen van vermoeidheid en stress van verkeersdeelnemers in een vroeg stadium te detecteren.

​Onze samenwerking met Tobii, een bedrijf dat software ontwikkelt om slaperigheid te monitoren, is daar een voorbeeld van. Met de Samsung Privileged Health SDK Tobii kunnen de Galaxy Watch-sensoren in realtime de hartslag meten en het slaperigheidsniveau van de gebruiker bepalen. Harman, ​ een marktleider op het gebied van verbonden technologie in de auto, heeft onlangs Ready Care geïntroduceerd: een complete oplossing voor veiligheid en comfort van autobestuurders. Naast het meten van afleiding, vermoeidheid en vitale functies, kan Ready Care de cognitieve belasting en het stressniveau van bestuurders monitoren. Op basis daarvan worden suggesties gegeven voor alternatieve routes die stress verminderen.

​Health Services biedt API's waarmee ontwikkelaars de krachtige sensoren en algoritmen op de Galaxy Watch kunnen gebruiken voor nauwkeurige gezondheidsoplossingen. De nieuwe API voor valdetectie verhoogt de veiligheid van gebruikers en maakt de weg vrij voor nieuwe oplossingen. Door verschillende Galaxy Watch-sensoren te combineren, zoals de versnellingsmeter en de gyroscoop, detecteert de Galaxy Watch een gebruiker die struikelt of valt. Met de Galaxy Wearable-app kunnen Galaxy-gebruikers zelfs de gevoeligheidsniveaus aanpassen. Slaap-tracking detecteert rusteloze bewegingen waardoor gebruikers een completer beeld van de slaapcyclus krijgen. Zo opent deze API allerlei nieuwe mogelijkheden voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.
 
Health Connect is momenteel beschikbaar als bèta en biedt gecentraliseerd privacybeheer waardoor er makkelijk toestemming kan worden gegeven voor het gebruik van gegevens uit gezondheids- en fitness-apps. Samsung Health en Fitbit gaan samen met toonaangevende gezondheids- en fitness-apps als Leap Fitness, MyFitnessPal en Withings, een meer holistische wellness-ervaring mogelijk maken via Health Connect. Na toestemming van de gebruiker kunnen app-ontwikkelaars bepaalde Health Connect-gegevens gebruiken in hun eigen applicaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.