Ads Top

CareSquare gaat acute tekorten van verpleegkundigen binnen het uur invullen

CareSquare is een online marktplaats waar zorgorganisaties gratis opdrachten kunnen plaatsen en waar vervolgens zelfstandig verpleegkundigen op kunnen intekenen. De start-up maakt het vanaf nu mogelijk om tekorten van verpleegkundigen binnen het uur in te vullen. CareSquare haalde afgelopen jaar een groeisubsidie van 25.000 euro rond digitalisering van VLAIO binnen en werd ook al geselecteerd voor het acceleratorprogramma Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België. ​

Dries Lefevre en Sidney Ameel, die CareSquare oprichtten in 2021, breiden hun platform nu uit met een nieuwe matchmaking-technologie. Daarmee kunnen zorgorganisaties binnen het uur een geschikte zelfstandig verpleegkundige bereiken. Wanneer zij een opdracht plaatsen, ontvangen enkel geschikte verpleegkundigen een melding. Het systeem houdt hierbij rekening met beschikbaarheid, regio en de afstand die men wil afleggen voor een opdracht. Daarnaast houdt het ook rekening met specifieke expertises zoals bij spoedverpleegkundigen.

Maar met de bijna 900 geregistreerde en gescreende zelfstandig verpleegkundigen zullen opdrachten niet alleen sneller, maar ook vaker en kwalitatiever ingevuld geraken. Met opdrachten bij diverse West-Vlaamse ziekenhuizen en tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen, is er doorgaans voor elk profiel wel een relevante opdracht.

Er zijn momenteel meer dan 50.000 mensen in België die beschikken over een verpleegkundig visum maar niet (meer) werken als verpleegkundige. De grootste groep zijn natuurlijk gepensioneerde verpleegkundigen. Maar daar zitten ook nog andere mensen tussen: docenten verpleegkunde, mensen die binnen de sector doorgroeiden of de sector reeds verlieten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.