Ads Top

TU/e betrokken bij projecten over duurzamere gezondheidszorg

Diverse TU/e-onderzoekers zijn betrokken bij projecten die elk meerdere miljoenen aan financiering hebben ontvangen in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). De projecten richten zich op een zacht robothart voor hartpatiënten, betere transportnetwerken, een duurzamere gezondheidszorg, hernieuwbare offshore technologie en het toepassen van AI in de behandeling van depressies.

Wereldwijd lijden 23 miljoen mensen aan hartfalen. Een laatste redmiddel bij vergevorderd hartfalen is harttransplantatie, maar vanwege de geringe beschikbaarheid van donoren zijn de wachtlijsten lang. Veel patiënten overlijden terwijl ze op de wachtlijst staan. Wij ontwikkelen het Holland Hybride Hart (HHH).

Het HHH wordt het eerste functionele kunstmatige orgaan dat geschikt is voor transplantatie. HHH is een zacht robothart met een binnenbekleding van cellen van de patiënt zelf. Hierdoor bootst het HHH een gezond menselijk hart in zoveel mogelijk opzichten na. Dit veilige alternatief voor een donorhart is essentieel om het leven te redden van duizenden patiënten met hartfalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.