Ads Top

Madglove ontvangt financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland voor de ontwikkeling van ortheses

Madglove Amsterdam, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van 300.000 euro ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Madglove heeft een elegante, low-tech en toegankelijke thuisrevalidatiehandschoen ontwikkeld om mensen hun onafhankelijkheid terug te geven en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Madglove heeft reeds financiering ontvangen uit het Takeoff-1 programma van NWO en is een samenwerkingsverband aangegaan met de Vrije Universiteit Amsterdam en de productontwikkelaar Voxdale.  

Er zijn veel patiënten die een beroerte hebben gehad of multiple sclerose hebben. Bij de helft van de mensen die een beroerte krijgt, ontstaat spasticiteit in één hand erna. Ook is spasticiteit een veelvoorkomend symptoom van multiple sclerose. Met behulp van de handschoen kunnen deze mensen weer actiever deelnemen aan de maatschappij, hebben ze minder langdurige zorg nodig en kunnen zij daarbij weer zelfstandiger worden. Ook zou een deel van de economische last verlicht worden.
 
Het ontwerp van Madglove legt de nadruk op zelfstandig gebruik, de aanpasbaarheid en het mogelijk maken van sensorische terugkoppeling.

Madglove is opgericht door Madalina Riurean, Oluwatobi Makinde, Cara Knott, David Gotti en Sitah Heijnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.