Ads Top

Roott ontvangt financiering van Innovatiefonds Noord-Holland voor de ontwikkeling van een slim boekingsplatform voor mentale zorg

Roott Nederland, het digitale zorgplatform, heeft een substantiƫle pre-seed financiering ontvangen. Deze investering, afkomstig van het early-stage digital health investeringsfonds Healthy.Capital, Innovatiefonds Noord-Holland (300.000 euro) en een groep ervaren privƩ investeerders waaronder AndrƩ Grimbergen (o.a. mede-oprichter van Albelli en van de Wondr Experience) en Mike de Boer (CFO van Knab Bank), zal bijdragen aan de realisatie van hun missie om mensen weer de regie te geven over hun mentale en fysieke gezondheid.

Bijna de helft van de samenleving ervaart in hun leven mentale problemen. 1,3 miljoen Nederlanders zoeken jaarlijks hulp. Het vinden van passende mentale zorg is en blijft een enorme uitdaging met als gevolg dat veel mensen maandenlang op wachtlijsten staan en/of helemaal geen hulp krijgen, terwijl er wel voldoende goede hulpverleners beschikbaar zijn.

Roott biedt toegang tot een zorgvuldig geselecteerd netwerk van top zorgprofessionals. Elke zorgprofessional wordt uitgebreid gescreend op ervaring, kwalificaties en de kwaliteit van hun praktijk, dit waarborgt dat cliƫnten de best mogelijke zorg ontvangen.

Belangrijk is de persoonlijke klik met een therapeut; dit is cruciaal voor het succes van de behandeling. Bij Roott worden cliƫnten gematcht met de therapeut die het beste bij hun profiel en hulpvraag passen. Mocht de klik er onverhoopt niet zijn, dan faciliteren ze een eenvoudige overstap naar een andere therapeut.

Bij Roott geloven ze dat goede zorg toegankelijk moet zijn voor iedereen, de realiteit is echter dat het vergoede systeem vastloopt. Vergoeding alleen zegt niets over de kwaliteit en effectiviteit van een behandeling. Bij Roott worden zorgzoekers verbonden met zeer ervaren, vergoede en onvergoede zorgprofessionals die hen de tools geven om aan hun problemen te werken. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.