Ads Top

Eerste zorgaanbieder aangesloten op Mitz, de online toestemmingsvoorziening

Ruim 4000 Brabanders kunnen sinds 6 november hun eigen toestemmingskeuzes voor het delen van medische gegevens vastleggen en beheren in Mitz. Huisartsenpraktijk De Morgen in Uden is als allereerste zorgaanbieder aangesloten op Mitz. Samen met IT-partner Meditools heeft de huisartsenpraktijk de bestaande toestemmingen van haar patiënten overgezet. In de online toestemmingsvoorziening Mitz kunnen de zorgverleners toestemmingskeuzes van deze patiënten nu eenvoudig raadplegen.

Toestemming geven gebeurde tot nu toe op veel verschillende manieren en plaatsen. Steeds opnieuw, vaak anders en regelmatig handmatig. Gevolg: de patiënt heeft geen regie en overzicht over de eigen toestemmingskeuzes. Om het eenvoudiger en overzichtelijker te maken voor de gehele zorg is online toestemmingsvoorziening Mitz ontwikkeld.

Mitz is een gemeenschappelijke voorziening waar de toestemmingskeuzes van mensen in Nederland voor álle zorgsectoren kunnen worden vastgelegd. Eerder werden al contracten met softwareleveranciers getekend (link). Nu heeft er een succesvolle gecontroleerde livegang plaats bij huisartsenpraktijk De Morgen in het Noord-Brabantse Uden plaatsgevonden. Deze praktijk is met haar zorgapplicatie MediKIT de eerst aangesloten zorgaanbieder op Mitz.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.