Ads Top

MOBOTIX en Kepler lanceren intelligente sensor

Met NurseAssist introduceren MOBOTIX AG en Kepler Vision Technologies hun eerste gezamenlijke oplossing voor ouderen, ziekenhuizen en zorginstellingen.
 
De software van Kepler detecteert nauwkeurig mensen die vallen of het bed verlaten. In vergelijking met andere automatische systemen kan het aantal valse alarmen aanzienlijk worden verminderd. Als gevolg hiervan leidt de oplossing tot aanzienlijk verbeterde zorg voor ouderen, zieken en mensen die verpleging nodig hebben, terwijl de werkdruk op het personeel afneemt en de kostenefficiëntie toeneemt.

Het Nederlandse bedrijf Kepler Vision Technologies ontwikkelt unieke softwareoplossingen voor de gezondheidszorg op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Hiermee monitort Kepler het welzijn van patiënten. De privacy van de patiënten blijft gewaarborgd, omdat er geen beelden worden opgeslagen en alleen het verplegend personeel wordt gewaarschuwd in geval van nood.

Technische oplossingen worden vaak gebruikt om incidenten te detecteren. Helaas geven ze in hun conventionele vorm vaak valse alarmen. Uit een casestudy van Kepler bij een Nederlandse aanbieder van ouderenzorg blijkt dat in een zorginstelling met 16 patiënten wekelijks ongeveer 1.500 alarmen werden gemeld door gangbare bewakingsoplossingen. In veel gevallen ging het echter om vals alarm, bijvoorbeeld door een vallend kussen, een fladderend gordijn of huisdieren die op het bed sprongen.
MOBOTIX en Kepler lanceren intelligente sensor die personeel in ziekenhuizen en zorginstellingen ontlast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.