Ads Top

Vitestro behaalt CE-markering voor autonoom bloedafnameapparaat

Vitestro, een pionier op het gebied van medische robotica, heeft voor haar innovatieve autonome bloedafnameapparaat CE-markering ontvangen. Het apparaat voldoet aan de vereisten van de European Medical Device Regulation (MDR) en is goedgekeurd voor commercieel gebruik in de Europese Unie. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Vitestro, dat als eerste bedrijf ooit CE-markering heeft behaald voor een autonoom bloedafnameapparaat.

De certificering benadrukt de veiligheid en kwaliteit van de baanbrekende technologie van Vitestro. Het apparaat voert consistente, autonome bloedafnames uit met behulp van geavanceerde beeldvormingstechnieken en robotica. Dit komt zowel de patiënttevredenheid als de werkomstandigheden voor bloedafnamepersoneel ten goede. De oplossing biedt uitkomst voor laboratoria die kampen met nijpende personeelstekorten. Met deze innovatie zet Vitestro bovendien een belangrijke stap naar total laboratory automation.

Er zijn al meerdere apparaten besteld door toonaangevende Europese ziekenhuizen en laboratoria. Nu de CE-markering is behaald, zal Vitestro in de komende 12 maanden starten met een kleinschalige marktintroductie in deze geselecteerde ziekenhuizen. Vervolgens zal de productie worden opgeschaald.

Vitestro is opgericht in 2017 en zet zich in om de bloedafname-ervaring voor patiënten en zorgmedewerkers te verbeteren. Met haar revolutionaire autonome bloedafnametechnologie transformeert Vitestro de bloedafname wereldwijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.