Ads Top

Philips en Laurentius Ziekenhuis sluiten overeenkomst patiëntbewaking

Philips en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond hebben vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patiëntbewakingssystemen. Het ziekenhuis krijgt hiermee één uniform platform voor patiëntbewaking om de vitale functies van patiënten te bewaken en om snel en tijdig in te kunnen spelen op negatieve veranderingen in hun gezondheidstoestand.
De Philips bewakingsmonitoren worden begin volgend jaar geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het Laurentius Ziekenhuis, waaronder de afdelingen Intensive Care, Spoed Eisende Hulp, Cardiologie, Neurologie, Maag-darm-levercentrum, Verloskamers en de Kinderafdeling. Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis: "Met deze overeenkomst met Philips hebben we een prima afspraak over nieuwe bewakingsapparatuur. Intelligente patiëntbewakingsystemen kunnen ons helpen al in een vroeg stadium in te grijpen om kritieke situaties te voorkomen, wat in aanzienlijke mate bijdraagt aan verbetering van de veiligheid van de patiënt."
Het Philips' bewakingsmodel IntelliVue MX800 wordt op de IC en SEH geplaatst aan het bed van de patiënten. Hiermee kunnen de algehele gezondheid en vitale functies van patiënten nauwkeurig worden bewaakt. De monitor is in staat de kleinste veranderingen in de toestand van de patiënt waar te nemen en kan ondersteunen in het herkennen van vroege symptomen van ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld sepsis. De arts krijgt met dit systeem bovendien direct aan het patiëntenbed en bij de patiënt toegang tot diens medische informatie en kan zelf nieuwe data invoeren en versturen. Dit laatste is nieuw ten opzichte van de huidige systemen.
Ook wordt de Philips IntelliVue X2 in gebruik genomen. Dit is een geavanceerd klein draagbaar systeem. Hiermee wordt de veiligheid van patiënten verhoogd tijdens vervoer in het ziekenhuis, of als zij op eigen gelegenheid tijdens hun herstel de verpleegkamer willen verlaten. Jack Peeters: "Tijdens het vervoer van patiënten naar andere afdelingen treedt er geen dataverlies op. De bewakingsparameters worden ook tijdens het vervoer opgeslagen. De nieuwe bewakingssystemen communiceren draadloos met centrale afdelingsposten van waaruit het personeel op effectieve wijze toezicht kan houden op de patiënten. Ook als de patiënt naar een andere afdeling verhuisd zijn de gegevens gekoppeld."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.