Ads Top

Lexmark neemt PACSGEAR over

Lexmark, Inc neemt PACSGEAR over. Deze leverancier biedt connectivity-oplossingen waarmee zij medische afbeeldingen en andere zorg-gerelateerde documenten kunnen vastleggen, beheren en delen. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om dergelijke documentatie te integreren met bestaande beeldbanken, communicatiesystemen (PACS) en elektronische patiëntendossiers (EMR). Het overnamebedrag bedraagt ongeveer 54 miljoen dollar.
Met de technologische oplossingen voor de gezondheidszorg van PACSGEAR kan iedere afdeling documenten, foto’s en video’s, infraroodbeelden en andere beelden met elkaar delen via elke PACS of EMR. Medisch personeel met specialiteiten zoals radiologie, cardiologie of orthopedie kunnen toegang krijgen tot, bekijken en delen van medische beelden van patiënten. Daarnaast kunnen ze de resultaten eenvoudiger analyseren. Hierdoor verbetert de patiëntenzorg en wordt de informatie-uitwisseling vereenvoudigd.
PACSGEAR is wereldwijd actief in meer dan 50 landen en de oplossingen worden ingezet in de helft van alle Amerikaanse ziekenhuizen. Klanten zijn onder andere Kaiser Permanente, Henry Ford Health System, Hospital Corporation of America (HCA), Mount Sinai Hospital, Stanford Hospital & Clinics en het medisch centrum van de universiteit van Chicago.
italiseert steeds meer content: van X-rays en MRI’s tot verzekeringsdocumenten. Leveranciers vinden het daarentegen moeilijk om oplossingen in te zetten die hen helpen om te gaan met alle ongestructureerde informatie” zegt Paul Rooke, CEO en voorzitter van Lexmark. “De overname van PACSGEAR zorgt ervoor dat de oplossingen van Lexmark zorgaanbieders nog beter kunnen helpen met het vastleggen en verwerken van digitale content. Tevens zorgt Lexmark ervoor dat die informatie gekoppeld is aan de juiste applicaties en dat die informatie toegankelijk is voor de juiste personen om zo de best mogelijke kwaliteit van de gezondheidszorg te garanderen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.