Ads Top

Philips kondigt Google Glass concept voor gezondheidszorg aan

Koninklijke Philips en Accenture hebben een 'proof-of-concept' aangekondigd die gebruik maakt van Google Glass om zo onderzoek te doen naar het verbeteren van de effectiviteit en de efficiëntie van chirurgische behandelingen. De bedrijven verbonden de Google Glass met Philips' IntelliVue patiëntbewakingsoplossing. Het laat zien dat een perfecte overdracht van vitale functies van de patiënt naar Google Glass praktisch toepasbaar is. Artsen krijgen daarmee handsfree toegang tot essentiële klinische gegevens.
Het concept laat zien hoe een arts die de display draagt de vitale functies kan controleren en tegelijkertijd kan reageren op ontwikkelingen tijdens de chirurgische ingreep, zonder zijn blik van de patiënt of de procedure te hoeven afwenden. Een chirurg kan de vitale functies van de patiënt ook op afstand volgen of de hulp van artsen op andere locaties inroepen.
Onderzoekers van het nieuwe Philips Digital Accelerator Lab, dat alle Philips sectoren betrekt en heeft in Nederland en India, ontwikkelden samen met onderzoekers van locaties Accenture Technology Labs het eerste proof of concept om zo de mogelijkheden te onderzoeken van een Google Glass in combinatie met Philips IntelliVue patientbewakingsoplossingen. Het biedt de mogelijkheid om meer onderzoek te doen naar de mogelijkheden van naadloze integratie van Google Glass met oplossingen van Philips Healthcare
Het onderzoek naar de Google Glass IntelliVue-oplossing was niet alleen gericht op de mogelijkheid om handsfree te werken, maar was ook bedoeld om te kijken hoe naadloze overdracht van patiëntgegevens tijdens een procedure de mobiliteit van de behandelaar kan verbeteren. Verder onderzoek kan duidelijk maken hoe artsen en anesthesiologen alle aandacht bij de patiënt kunnen houden terwijl ze live de essentiële bewakingsgegevens van de patiënt in beeld krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.