Ads Top

UgenTec wint ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award’

UgenTec heeft op 3 juni de ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award’ in de wacht gesleept voor meest innovatieve product in de zorg. De FastFinder-software dat het bedrijf ontwikkelde, maakt snellere biochemische analyses in de lifesciencessector en gezondheidszorg (zoals bloedanalyses bij kankeronderzoek) mogelijk. “Het is een innovatief idee van een bedrijf dat intussen succesvol naar de markt is getrokken en groeit”, aldus de jury. De award werd uitgereikt tijdens de ‘Biomedica Summit 2015’, het grootste lifesciencescongres in de Euregio. Op de Innovatiemarkt werden een 30-tal innovatieve producten en diensten aan het grote publiek voorgesteld.

UgenTec-medeoprichter Tom Martens kreeg de ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award 2015’ uit handen van gedeputeerde voor Economie Marc Vandeput. Het Hasseltse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bio-informaticasoftware – zoals FastFinder. Laten de resultaten van bijvoorbeeld bloedonderzoek nu vaak enkele weken op zich wachten, met de FastFinder-software wordt al binnen enkele uren duidelijkheid verschaft. De start-up haalde recent nog met succes 1,1 miljoen euro op bij Belgische investeerders en 250.000 euro van het IWT.

Ondernemers en onderzoekers presenteerden tijdens de innovatiemarkt maar liefst 30 nieuwe producten en ideeën: van een huidpleister die een signaal geeft wanneer de patiënt een medicijn moet innemen en een medische robot die helpt bij leren lopen/revalideren tot 3D-geprint voedsel voor ouderen (‘smooth food’).

Gerenommeerde binnen- en buitenlandse sprekers debatteerden de afgelopen twee dagen over hoe je een succesvolle lifesciencessector kan uitbouwen en innovatie stimuleren. Studenten kregen dan weer de kans om onder meer via een sollicitatieworkshop en enkele meet-and-greets kennis te maken met bedrijven en bedrijfsleiders (’Meet Your Future Boss!’).

De Biomedica Summit wordt om beurten georganiseerd door Nederland (Maastricht University en TU/Eindhoven), Duitsland (RWTH Aachen University en Forschungscentrum Jülich) en België (UHasselt en ULg). Het is de eerste keer dat LifeTechLimburg/UHasselt voor de organisatie van het internationale congres instaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.