Ads Top

Harvard professor Rajiv Gupta gestart als visiting professor UT

Per januari 2016 is dr. Rajiv Gupta (Mass General / Harvard, Boston USA) gestart als visiting professor bij de UT (Faculteit Technische Wetenschappen in het Health & Biomedical Technology cluster). Zijn komst is een grote versterking voor Technische Geneeskunde en andere UT opleidingen.  

De komst van dr. Gupta is een gevolg van het ondertekenen van een Memorandum of Understanding in juni van dit jaar met Massachusetts General Hospital (MGH). Door de overeenkomst met MGH wil de opleiding haar internationale positie verder uitbouwen door het creëren van stageplaatsen. Dr. Gupta zal verder betrokken zijn bij onderwijs en onderzoek in Twente. Daarbij is ook het Medisch Spectrum Twente betrokken door een bezoek aan de nieuwe “hotfloor” en het thoraxcentrum. 

Dr. Gupta behaalde zijn arts examen aan Cornell University en zijn PhD in Computer Science aan de New York State University van Stony Brook. Hij werkt als site miner voor het Center for Integration of Medicine and Innovative Technology (CIMIT) in het MGH. Zijn rol als site miner is het catalyseren van innovatie. Dit doet hij door wetenschappers, technici en ondernemende clinici te verbinden om mogelijke oplossingen voor belangrijke klinische problemen te verkennen. Dr. Gupta is associate professor voor radiologie bij Harvard Medical School en radioloog bij het MGH. Zijn klinische specialiteiten zijn cardiovasculaire en neuro-radiologie. Dr. Gupta is directeur van het Advanced X-ray Imaging Science (AXIS) Center van het MGH. Voorbeelden van zijn werk daar zijn onder andere het verbeteren van het imaging met ultrahoge resolutie CT, en het ontwikkelen van goedkope lichtgewicht robots voor beeld gestuurde interventies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.