Ads Top

Saxion zoekt testers stoppen-met-roken app

Iedereen kent het wel: een nieuw jaar, goede voornemens en om te beginnen stop je per direct met roken. Een paar weken later zijn deze goede voornemens vaak weer vergeten. Saxion heeft de oplossing: een stoppen-met-roken-app.

De onderzoekers van lectoraat Technology, Health & Care zoeken testers van deze nieuwe app. Rokers die graag van hun verslaving af willen komen, kunnen een vragenlijst invullen en zich aanmelden als proefpersoon.

Deze proefpersonen gaan de app gebruiken en kunnen hun mening geven over de vormgeving en de functionaliteiten van de app. Met al deze input wordt de app verbeterd zodat de definitieve versie vanaf de zomer 2016 voor iedereen beschikbaar is. Geïnteresseerde rokers die graag willen stoppen kunnen een vragenlijst invullen en zich opgeven via www.saxion.nl/stoppen-met-roken.

Er zijn honderden apps beschikbaar die helpen bij het stoppen met roken. De afgelopen maanden heeft Saxion, samen met Tactus Verslavingszorg, Medisch Spectrum Twente en de Universiteit Twente, met gebruikers van deze apps onderzocht welke functionaliteiten wel en niet bijdragen aan het stoppen met roken. En - wellicht nog belangrijker - welke functionaliteiten er nog meer nodig zijn om rokers te laten stoppen. Bestaande hulpmiddelen slaan vaak niet aan, omdat ze afgestemd zijn op de massa. Stoppen met een verslaving vraagt een individuele aanpak. De stoppen-met-roken app van Saxion is daarom op de gebruiker afgestemd en brengt hem of haar desgewenst in contact met lotgenoten en hulpverlening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.