Ads Top

Doktr.nl uitgerold bij St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein kiest als eerste grote ziekenhuis voor een uitrol van Doktr.nl. Doktr.nl is een beveiligde website waarmee patiënten veilig en 24 uur per dag kunnen communiceren met hun behandelaar op een tijd en plaats die hun uitkomt. De behandelaar en de patiënt hoeven niet tegelijkertijd online te zijn.

Via Doktr.nl kunnen zorgverleners eenvoudig en veilig vragen beantwoorden van patiënten. Ook het doorgeven van uitslagen van (bloed)onderzoek of adviseren over medicatie of behandelopties kan eenvoudig en veilig. Vragenlijsten en andere bijlagen kunnen makkelijk meegestuurd worden.

De berichten zijn altijd terug te lezen en kunnen opgenomen worden in het Elektronisch Patiénten Dossier (EPD). Wanneer de arts voor zijn patiënt (of andersom) een bericht klaarzet op Doktr.nl, dan krijgt de patiënt een Sms-bericht dat er informatie klaarstaat. De patiënt kan dan op zijn of haar eigen tijd die uitslag bekijken en de aanvullende informatie daarover lezen. “Onze ervaring is dat patiënten veel beter dan voorheen geïnformeerd zijn en daardoor ook betere vragen stellen via Doktr.nl, aldus Oscar Vogels, neuroloog van het St. Antonius Ziekenhuis en een van de initiators van het systeem..

Doktr.nl is ontwikkeld door Medworq, dat met innovatieve producten de zorg sneller, beter en goedkoper wil maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.