Ads Top

Philips gaat samenwerken met Validic voor uitbreiding connected gezondheidsoplossingen

Philips heeft vandaag een nieuwe stap aangekondigd in de ontwikkeling van zogenoemde connected gezondheidsoplossingen. Het concern heeft een overeenkomst gesloten met Validic, een snelgroeiende Amerikaanse start-up die een technologieplatform heeft ontwikkeld voor connectiviteit met en toegang tot digitale gezondheidsgegevens. Deze gegevens komen voort uit ziekenhuisapparatuur en systemen voor controle op afstand, sensoren, fitnessapparaten, wearables en welzijnsgerelateerde applicaties.

Het platform van Validic kent een bereik van circa 223 miljoen mensen verspreid over 47 landen. Daarmee biedt de samenwerking Philips mogelijkheden om de eigen connected gezondheidsoplossingen te verbreden en verdiepen. Daarbij valt te denken aan persoonlijke gezondheidsprogramma's, het medische alarmeringssysteem Lifeline en telezorgoplossingen als eCareCoordinator en eCareCompanion, waarbij de data afkomstig zijn van apparaten van derden.

De connected gezondheidsoplossingen en -diensten zijn bedoeld om de zorg binnen het gehele gezondheidsspectrum Рvan gezond leven en ziektepreventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg Рbeter te co̦rdineren. De oplossingen zijn gebaseerd op het digitale HealthSuite-platform, een open cloud-gebaseerd platform van Philips met diensten, mogelijkheden en tools die de ontwikkeling ondersteunen van een nieuwe generatie connected gezondheids- en welzijnsapplicaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.