Ads Top

Minister Edith Schippers ontvangt vernieuwde huisartsen-app

Vandaag is in Nieuwspoort te Den Haag de hernieuwde versie van de App 'Moet ik naar de dokter?' aangeboden aan Minister Schippers. De app helpt de gebruiker te beoordelen óf en zo ja wanneer de huisarts geraadpleegd moet worden. In de vernieuwde app zijn de aanbevelingen opgenomen vanuit een onafhankelijk validatieonderzoek dat in opdracht van het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft plaatsgevonden. "De inzet van technologie is een andere manier van de zorg organiseren. Het onderscheidend vermogen van deze app is dat deze veilig is bevonden door het NHG", aldus de Minister.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft de app onafhankelijk getoetst en goedgekeurd. 
Door de samenwerking met Thuisarts.nl wordt in geval van zelfzorgadvies een link naar de juiste pagina op thuisarts.nl aangeboden. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en InEen zijn als leden van de Raad van Toezicht van Stichting MINDD  actief bij de ontwikkeling van de App. Tenslotte is de vernieuwde app mede mogelijk gemaakt met subsidie van Menzis, Zilveren Kruis en VGZ.

Minister Schippers kreeg de app symbolisch aangeboden met een animatie waarin te zien is hoe de App werkt en liet de App gelijk op haar smartphone installeren. De gebruiker klikt aan waar hij/zij last van heeft en beantwoordt de vragen in de app die gebaseerd zijn op de Nederlandse Triage Standaard (NTS).  De app bepaalt aan de hand van de antwoorden van de gebruiker de urgentie van de hulpvraag en geeft advies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.