Ads Top

Medical Delta samen met Californië

Zuid-Holland gaat op grote schaal samenwerken met Californië, op het gebied van medische innovaties. Dat is bekendgemaakt door Medical Delta. Hierin zijn inmiddels ruim vierhonderd instanties en bedrijven in de regio Delft-Leiden-Rotterdam verenigd, ook het Erasmus MC en LUMC.

De deelnemende partijen in Zuid-Holland en Californië bundelen vijf jaar lang hun krachten op het gebied van preventie van ziekten, gezondere leefwijzen en technologie voor de gezondheidszorg, inclusief E-health.

Menno Kok van Medical Delta wijst erop dat de Zuid-Hollandse wetenschappers verbonden worden met een van 's werelds krachtbronnen van innovatie: Silicon Valley. Kok: "Dit verbond versterkt de regio's aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en ondersteunt Medical Delta om uit te groeien tot het meest innovatieve gebied van Europa."

De partners van Medical Delta zijn CITRIS (een instituut van de University of California), het Banatao Institute en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Afgesproken is om begin deze zomer de eerste groepen wetenschappers uit te wisselen. In het najaar volgen ondernemers van de participerende bedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.