Ads Top

Online videotheek met 200 filmpjes over de zorg

Op de website Zorg voor Beter is nu een online videotheek geopend. Meer dan 200 video's op het gebied van zorg en welzijn staan hier bij elkaar. Ze zijn te gebruiken voor onderwijsdoeleinden, bijvoorbeeld voor hbo- en mbo-opleidingen zorg en welzijn, maar ook als bijscholing voor zorgorganisaties in thuiszorg en ouderenzorg.

De online videotheek is net als de hele website Zorg voor Beter vooral gericht op de praktijk. Thema's zijn bijvoorbeeld medicatieveiligheid, hygiëne, valpreventie, mantelzorg, palliatieve zorg. In totaal zijn er 16 thema's gericht op de dagelijkse zorg. Zorgprofessionals vinden hier bijvoorbeeld praktische video's hoe je beter kunt communiceren in de zorg en informatieve video's over verschillende stadia van dementie. De filmpjes zijn gemaakt door verschillende organisaties.

Voor docenten zijn filmpjes mooi lesmateriaal omdat het de zorgpraktijk in beeld brengt. Een docent: 'Het filmpje medicatieveiligheid paste mooi in mijn lesprogramma.' Dit filmpje van Zorg voor Beter is 12.000 keer bekeken. Uit een recent gebruikersonderzoek blijkt dat filmpjes ook veel gebruikt worden voor bijscholing binnen zorgorganisaties: 'Visualisatie werkt goed. Met het team kun je een filmpje bekijken en verdieping aanbrengen door over een filmpje met elkaar in gesprek te gaan'. Anderen schreven: 'Ik laat dit filmpje zien als voorbereiding voor het maken van een verbeterplan' en 'Dit filmpje is onderdeel van een organisatiebrede training medicatieveiligheid'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.