Ads Top

Philips presenteert op RSNA 2016 pakket geavanceerde softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek

Philips heeft de introductie aangekondigd van een pakket softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek, dat zal worden gepresenteerd op de 102e editie van het jaarlijkse congres en de wetenschappelijke vergadering van de Radiological Society of America (RSNA) in Chicago (VS), die later deze week van start gaat. Met deze introducties voor de digitale MRI-systemen uit de Ingenia-serie versterkt Philips zijn wereldwijd leidende positie op het gebied van neurologische MRI-software [1]. Neurologen worden voorzien van de noodzakelijke tools om complexe gezondheidsproblemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden op het vlak van de neurologie te verkennen.

Wereldwijd kampen meer dan een miljard mensen met neurologische aandoeningen, waarbij de ziekte van Alzheimer, dementie, beroerte, hersentrauma en multiple sclerose het meest voorkomen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vormen neurologische aandoeningen de meest belastende (zowel economisch als qua gezondheid) ziektecategorie ter wereld en naarmate de wereldbevolking blijft groeien en vergrijzen, wordt het herkennen en behandelen van deze aandoeningen een topprioriteit binnen het volksgezondheidsbeleid.

Geavanceerde diagnostiek is een essentieel onderdeel van het behandelprotocol voor neurologische aandoeningen. Dankzij de uitzonderlijk goede 3D-beeldvorming van zachte weefsels kan MRI een schat aan structurele en fysiologische informatie over de hersenen blootleggen. MRI is dan ook de norm geworden voor neurologische beeldvorming: 65 procent van de neurologen verkiest MRI boven andere methoden [2]. Voor 70 procent van de artsen leveren neurodiagnostische tools echter vaak problemen op vanwege tekortkomingen op het vlak van effectieve beeldvorming en visualisatietechnieken [3]. Philips’ nieuwe pakket met neurodiagnostische applicaties biedt artsen een complete reeks tools met een patiëntgericht ontwerp die neurologische anatomieën zichtbaar maken en aan de hand van multidimensionale gegevens de diagnostische besluitvorming ondersteunen.

De nieuwe neurodiagnostische applicaties zijn bedoeld voor de MRI-systemen uit Philips’ Ingenia-serie, waarbij dStream, de Philips-technologie voor digitale breedbandarchitectuur, wordt gebruikt om binnen korte tijd beelden met hoge kwaliteit beschikbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.