Ads Top

'Eerste end-to-end encrypted patiënt-arts communicatieplatform'

Op de ICT & Zorg beurs van 14 tot en met 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht wordt ‘s-werelds eerste end-to-end encrypted mobiele communicatieplatform tussen patiënt en arts getoond.  Zorgaanbieders besteden binnen de muren steeds meer aandacht aan privacy en veiligheid, echter aan de patiënt zijde zijn privacy en veiligheid onbeschermd. Met het Improve platform is de patiënt zijde nu ook beveiligd. Alleen de patiënt en de behandelend arts kunnen de data inzien, niemand anders.

Met Improve kunnen artsen eenvoudig vragenlijsten voor kwaliteitsmetingen (PROMs), patiëntenvoorlichting, thuismetingen met slimme devices en simpele zorgpaden zelf samenstellen en veilig uitvragen aan de patiënt.  De app wordt door de arts voorgeschreven aan de patiënt.

Improve is ontstaan toen de oprichters Marco Woesthuis en Martijn Verhoeven meeliepen met artsen in hun dagelijkse praktijk en patiënten. Woesthuis, die zelf opgeleid is tot arts: ”“Wij zagen dat de artsen en verpleegkundigen steeds meer bezig zijn met gegevens in te voeren, dan met de patiënt. Vele vragen zijn standaard en hadden ook vooraf al gesteld en voorbereid kunnen worden. Zorgverleners zijn zo overbelast, terwijl het anders kan”.

Met de improve app kan een patiënt rustig, veilig en vertrouwd thuis het gesprek voorbereiden met de dokter. Dit kan alleen veilig via de eigen mobiele telefoon. De arts stelt vooraf gerichte vragen. Het is simpel en makkelijk op te zetten zodat bij het bezoek aan de arts het voorbereidende werk is gedaan. Ook controles met met slimme devices behoort tot de mogelijkheden. Nu kunnen beiden weer focussen op een kwalitatief goed gesprek.

Improve heeft proefgedraaid in het Radboudumc en draait nu o.a. in het Zuyderland en ZGT in Almelo. Artsen zijn positief over Improve. “Het veilige innovatieve en patiënt-vriendelijke karakter van de Improve applicatie sluit uitstekend aan bij de visie van het Zuyderland Medisch Centrum. De multifunctionaliteit van de Improve app helpt ons bij het optimaliseren van de zorg voor onze patiënten en het bevorderen van de patiënttevredenheid.” aldus Mark Keulen, arts onderzoeker Zuyderland. Ook wordt Improve gepilot bij een huisartsengroep in midden Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.