Ads Top

Virtuele geleidelijn baanbrekende innovatie voor mensen die slechtziend of blind zijn

Bartiméus ontwikkelt samen met Geodan een 'virtuele geleidelijn' app. Met deze innovatieve applicatie op een smartphone kunnen mensen met een visuele beperking zich in de nabije toekomst veiliger, onafhankelijker en gemakkelijker verplaatsen in openbare ruimtes. 

Wat bijzonder is aan deze app is dat je binnen een paar minuten binnen een gebouw een virtuele geleidelijn kan maken, waarmee je op de centimeter nauwkeurig kan navigeren. Door gebruik te maken van de Google Tango technologie is er geen noodzaak voor een plattegrond van het gebouw, is er geen externe apparatuur benodigd zoals bluetooth-bakens en worden alle berekeningen op de smartphone uitgevoerd.

Kern van de virtuele geleidelijn is de Google Tango technologie, beschikbaar op de Lenovo Phab 2 Pro smartphone. De Lenovo smartphone is in staat om snel een 3D-model van de omgeving te maken en zijn positie en oriëntatie in de ruimte te bepalen zodat er voor de gebruiker een route kan worden uitgestippeld. Met behulp van trillingen en geluiden wordt de gebruiker in de juiste looprichting geleid. Bij eventuele afwijkingen wordt gelijk een koerscorrectie berekend.

In de pilot zijn op het terrein van Bartiméus in Zeist zowel binnen als buiten looproutes getest. Op de ZieZo-beurs op 24 en 25 maart in de Jaarbeurs presenteren Bartiméus en Geodan een demoversie aan bezoekers en pers. De applicatie wordt hierna verder (door)ontwikkeld met als uiteindelijk doel deze breed beschikbaar te stellen via app-stores.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.