Ads Top

Slimme bril leest voor en herkent gezichten

Op woensdag 27 september wordt in het Nationale Optiekcentrum in Houten nieuwe wearable OrCam MyEye gelanceerd. OrCam MyEye is op dit moment het meest geavanceerde hulpmiddel voor mensen die blind of slechtziend zijn. De mini-camera Orcam MyEye klik je eenvoudig vast op een brilmontuur en leest realtime de tekst voor die de gebruiker aanwijst. Dit kan geprinte of digitale tekst zijn, een boek, de verpakking van de hagelslag in de supermarkt of zelfs straatnaamborden.

De camera is verbonden met een kleine computer die in de broekzak gestoken kan worden of aan een riem gehangen. Wijst de gebruiker naar de tekst op bijvoorbeeld een menukaart, straatnaambord of productverpakking, dan leest de camera realtime de tekst voor; thuis danwel onderweg. Ook kan de OrCam MyEye gezichten leren herkennen en de naam van de persoon noemen die voor de blinde of slechtziende staat. Naast dat de OrCam beschikbaar is in het Nederlands, is de OrCam ook beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Hebreeuws en Duits.

Ook herkent de OrCam MyEye de gezichten van mensen en vertelt de camera je wie er voor je staat. Aangezien naar schatting over de gehele wereld 253 miljoen mensen blind- of slechtziend zijn, is de potentiele markt volgens de makers zeer groot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.