Ads Top

Samsung draagt met tablets bij aan tijdsbesparing binnen de wijkverpleging


Samsung en partner Compaan willen samen beeldzorg in Nederland mogelijk maken. Compaan faciliteert beeldzorg voor de wijkverpleging met tablets van Samsung. Met deze tablets draagt Samsung bij aan het ‘digitaal tenzij’ beleid van thuiszorgorganisaties die zich aansloten bij Compaan.

Nu arbeidskrapte in de zorg een steeds groter probleem wordt, is de urgentie om slimmer en efficiënter te werken hoog bij thuisorganisaties. Om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en beschikbaar te houden, is verdere digitalisering essentieel. Beeldzorg speelt hierbij een belangrijke rol.

Onderzoek bij drie grote thuisorganisaties toont aan dat het vervangen van een fysiek zorgmoment voor een beeldzorgmoment een gemiddelde tijdsbesparing oplevert van bijna 13 minuten per zorgmoment. Dit leverde organisaties Carinova, BrabantZorg en Sensire gezamenlijk een besparing op van 23.000 uren.

In 2021 bedienden Sensire, Carinova en BrabantZorg maandelijks gemiddeld 670 beeldzorgklanten en in totaal vonden er 125.077 beeldzorgmomenten plaats. De gemiddelde besparing per zorgmoment is 12,7 minuten: waarvan 6,9 minuten zorgtijd en 5,8 minuten reistijd. Hiermee bespaarden ze in totaal 23.048 uur. Doorgerekend naar personeel betekende dit dat er maar liefst 22,7 zorgprofessionals minder nodig waren. De ambitie van de zorgorganisaties is om de inzet van beeldzorg te vergroten. Op den duur zal dit dus nog meer zorgprofessionals vrijspelen. Als deze cijfers worden doorgerekend naar de totale populatie van thuiszorgcliënten in Nederland (300.000 op elk moment), waarvan minimaal 10% in aanmerking komt voor beeldzorg, dan bespaart dat 1,7 miljoen uur zorgtijd per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.