Ads Top

Vergaande Leidse samenwerking op ICT voor onderzoek

De Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben een overeenkomst gesloten op het gebied van ICT voor onderzoek. De samenwerking is een verdere concretisering van de al eerder ingezette krachtenbundeling tussen beide partijen.

In aanwezigheid van vice-voorzitter van het College van Bestuur Martijn Ridderbos van de Universiteit Leiden en lid van de Raad van Bestuur Kim Smit van het LUMC werd op 22 december de samenwerkingsovereenkomst op hybride wijze ondertekend.

Door de samenwerking op het gebied van ICT-diensten voor reken- en data-intensief onderzoek te versterken worden meerdere kansen en mogelijkheden benut. Voorbeelden zijn het delen van de toegang tot dure en schaarse resources, het samen kennis opbouwen en delen, en samen innoveren. Het optimaliseren van beheer, ondersteuning en exploitatie en het benutten van schaalvoordelen zijn ook onderdeel van de samenwerking. De samenwerking tussen beide instellingen vindt zowel op strategisch als op tactisch/operationeel niveau plaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.