Ads Top

Professor Verdonschot wordt wetenschappelijk directeur MedTechNL

 

Wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum, Nico Verdonschot, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL. Daarmee zal Nico terugtreden als wetenschappelijk directeur van het TechMed Centrum, waar hij de afgelopen vier jaar leiding aan heeft gegeven.

MedTechNL is een landelijk consortium van meer dan tweehonderdvijftig partners dat werkt aan een ambitieus nationaal plan voor medische technologie. Dit breed gedragen programma (BGP) van de Kennis- en Innovatieagenda Sleuteltechnologieën van Topsector Hightech Systemen & Materialen (HTSM) richt zich op de verbetering van de kwaliteit, bemensbaarheid en betaalbaarheid van gezondheid en zorg in Nederland. Onlangs is er een Groeifondsaanvraag gedaan gericht op preventie en vroegtijdige diagnose, behandeling binnen een ziekenhuis met minimale schadelast en het monitoren en behandelen van patiënten in hun eigen leefomgeving.

Dat Verdonschot leiding gaat geven aan dit landelijke programma is een mooie kans voor het TechMed Centrum en de UT om goed verbonden te zijn met dit landelijk programma. Het biedt een enorm netwerk van samenwerkingspartners waar ook de UT mee werkt of mee zou kunnen gaan werken. Zo zijn in MedTechNL momenteel de Nederlandse UMC's, drie technische universiteiten (TuD, TU/e en UT), de Nederlandse hogescholen, TNO, de Topsectoren LSH en HSTM, de acht regionale ontwikkelingsmaatschappijen, NWO, ZonMw, IMDI, EZK, Philips, FME en een groot aantal (kleine en grote) bedrijven actief. Tevens is er een sterke interactie met beleidsmakers zoals VWS, ZorgInstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit en patiëntenverenigingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.