Ads Top

Nieuw faculteitsgebouw Revalidatiewetenschappen officieel geopend op Health Campus Limburg

De faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt heeft een nieuwe thuis. Met de opening van het faculteitsgebouw op de Health Campus Limburg DC zet de faculteit meer dan ooit in op de connectie met het werkveld en krijgt het onderzoek een stevige boost.

Het nieuwe faculteitsgebouw voor Revalidatiewetenschappen is gelegen op het wetenschapspark in Diepenbeek. Het is meteen één van de centrale plekken van de Health Campus Limburg DC.

In het gebouw is er naast kantoorruimtes voor onderzoekers en ondersteunend personeel, veel plaats voor onderzoekslabo’s. Zo kunnen de vijf expertiselaboratoria van REVAL zowel afzonderlijk als in combinatie ingezet worden om menselijke bewegingen haarscherp te meten om zo een diepgaande, fundamentele en veelzijdige analyse te kunnen doen.

Het paradepaardje van de faculteit op gebied van onderzoek zal eind dit jaar een plek krijgen in het nieuwe gebouw. Dan wordt het expertiselaboratorium MOVElab geïnstalleerd. Deze state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur kan rekenen op financiële steun van EFRO en FIO. In het unieke MOVElab zullen de onderzoekers van UHasselt nieuwe revalidatietechnologieën testen en ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.