Ads Top

Erasmus MC winnaar van de Nationale AI Challenge 2024

Erasmus MC is de winnaar van de Nationale AI Challenge 2024 geworden. Het Erasmus MC wil met de inzet van AI-technologie de efficiƫntie en kwaliteit van zorg op de afdeling Spoedeisende Hulp verbeteren. Een team van toegewijde AI-experts en software engineers van Kickstart AI gaat nu aan de slag om de uitdagingen van het Erasmus MC met AI op te lossen.

De eerste Nationale AI Challenge startte op 11 juni 2024 met het aanmelden van use cases. De meest kansrijke inzendingen voldeden aan criteria zoals een concreet, relevant probleem binnen de kernactiviteiten van de organisatie aanpakken, maatschappelijke impact teweegbrengen (schaalbare oplossing) en voldoende kwalitatieve data hebben voor AI-ontwikkeling.

In de komende maanden wordt door een team van toegewijde AI-experts en software engineers van Kickstart AI een geavanceerde AI-oplossing ontwikkeld voor het Erasmus MC. Hierbij wordt niet alleen gefocust op het bouwen van een geavanceerd AI-model en de software die nodig is om dat model te kunnen integreren in de huidige digitale omgeving van het Erasmus MC, maar zal ook goed worden gelet op gebruiksvriendelijkheid. Het team streeft ernaar een naadloze aansluiting te realiseren tussen de AI-technologie en de dagelijkse werkzaamheden van zorgprofessionals, om zo maximale impact te bereiken in de patiĆ«ntenzorg. En wat vooral ook van belang is, de inzichten die in dit traject ontstaan, zijn waardevol voor een breder publiek en dragen bij aan de ontwikkeling en adoptie van AI in Nederland. Dit geeft een boost aan zowel innovatie als productiviteit en versterkt de concurrentiepositie van Nederland. 

Kickstart AI en de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) richten zich beide op het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland en hebben elkaar gevonden als complementaire partners met een gedeelde missie om de ontwikkeling en adoptie van AI te bevorderen. Als eerste stap in de samenwerking werd de Nationale AI Challenge 2024 gelanceerd voor deelnemers aan de NL AIC. Via de website en socials van Kickstart AI en NL AIC kunnen geĆÆnteresseerden op de hoogte blijven van de voortgang van het project.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.