Ads Top

Zorggroep Noorderbreedte digitaliseert zorgoverdracht met POINT

Zorggroep Noorderbreedte is van start met POINT, het platform voor de digitale zorgoverdracht. Met 6000 medewerkers in dienst is Zorggroep Noorderbreedte de grootste zorgaanbieder in Friesland. Het transferpunt in het Medisch Centrum Leeuwarden(MCL) verzorgt 5.000 patiënttransfers per jaar, die tot voor kort per telefoon, fax, formulieren en e-mail werden verwerkt. POINT wordt ingezet om de partners in de keten te voorzien van volledige, eenduidige en juiste (patiënt)informatie.
Zorggroep Noorderbreedte start als eerste in de regio Friesland met de digitale overdracht via POINT. POINT is door de directie als belangrijk project naar voren geschoven om de kwaliteit en communicatie in het transferproces te borgen en de toenemende werkdruk met een gelijkblijvende bezetting te kunnen realiseren.
POINT is het elektronische overdrachtsdossier dat zich opbouwt aan de hand van de fasen die de zorgprofessionals doorlopen. Het ziekenhuis heeft niet alleen baat bij de juiste en volledige informatie in het digitale dossier, ook de zorgaanbieders. De informatie die in POINT wordt ingevoerd, is ook direct inzichtelijk voor de zorgaanbieder. Het transferpunt in het MCL wil, ondersteund met POINT, snelle informatiedeling, digitaal archiveren, inzage in managementinformatie en ketenbewustzijn realiseren.
MCL is het eerste ziekenhuis in het noorden van Nederland dat de zorgoverdracht digitaliseerde. POINT wordt door 19 ziekenhuizen en meer dan 500 AWBZ-zorgaanbieders ingezet. Binnenkort wordt het 100.000e digitale dossier via POINT afgehandeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.