Ads Top

Eerste sprekers eHealth Week 2016 bekend

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Europese Commissie en HIMSS Europe hebben vandaag de eerste sprekers van de eHealth Week bekendgemaakt. Onder andere minister Edith Schippers, staatssecretaris Martin van Rijn, Vytenis Andriukaitis (Eurocommissaris van Gezondheid en Voedselveiligheid), Jeroen Tas (CEO Connected Care & Health Informatics, Philips) en Daan Dohmen (CEO Focus Cura) maken dit jaar hun opwachting als keynote sprekers.

De zesde editie van de eHealth Week belicht tijdens verschillende sessies de ontwikkelingen rondom eHealth in Europa. Van 8 tot en met 10 juni worden meer dan tweeduizend internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht in de Beurs van Berlage. Voor meer informatie over het programma: http://www.ehealthweek.org/ehome/128630/overview/?&

Psychische gezondheid is wereldwijd de grootste gezondheidsuitdaging van deze eeuw. Door de WHO wordt geschat dat depressie in het jaar 2020 wereldwijd de tweede plek in zal nemen van ziekten met de grootste ziektelast. Tijdens de sessie eMental Health wordt er aandacht besteed aan de online preventie en behandeling van psychische aandoeningen. Sprekers voor deze sessie zijn Katherine Martin Albello (programmahoofd I.COM bij Trimbos-instituut), Isabela Granic (professor in Psychopathologie aan Radboud Universiteit), en Bernard Maarsingh (psycholoog en directeur van Maarsingh en van Steijn).

De sprekers van de Telemedicine sessie laten het voordeel van telemedicine zien: zorg onafhankelijk van tijd en plaats, kosteneffectief en meer comfort voor de patiënt. Wat zijn de belangrijkste telemedicine ontwikkelingen en hoe zorgt men ervoor dat systemen klaar zijn voor de laatste technieken op het gebied van telemedicine? Sprekers voor deze sessie zijn Riens Gort (optometrist voor TeleOogheelkunde) en Paola Pasquali (TeleConsultation, TeleDermatology, Barcelona).


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.