Ads Top

Slimme endoscopie arm met camera houder

Mofixx is een compacte endoscopiearm met camerahouder die eenvoudig aan de operatietafel wordt gemonteerd. Met één druk op de afstandsbediening, kan de chirurg de houder ontkoppelen en de camera in de gewenste stand zetten. Hiermee wordt de assistent vrijgemaakt voor andere taken en voorkomt dit een onnatuurlijke en onprettige werkhouding. Daarnaast heeft de chirurg meer bewegingsvrijheid in het operatiegebied omdat de assisterende niet in de weg staat.

De chirurg is afhankelijk van het beeld dat de camera opneemt. Voor een stabiel beeld is het van groot belang om de camera stil te houden. Het vasthouden van een camera onder zware condities kan tot een slechte ergonomische houding leiden met een zware belasting voor het lichaam en trilling van het beeld als gevolg.

De oplossing hiervoor is de slimme Mofixx arm, ontwikkelt om via een intuïtief "drag and drop" systeem solochirurgie mogelijk te maken. Naast kostenbesparing is verminderde belasting van de rug, een stabieler beeld en de mogelijkheid voor reproduceerbaar opereren de doelstelling.

Het systeem is bedacht door en reeds in gebruik bij het UMC Utrecht. De investeerders zijn Indes, Van Straten Medical en DFZ Participaties, het innovatiebedrijf van De Friesland Zorgverzekeraar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.