Ads Top

Nieuw elektronisch dossier Erasmus MC live

Het Erasmus MC heeft onlangs het nieuwe elektronisch patiëntendossier feestelijk in gebruik genomen.

Voortaan worden alle gegevens van de duizenden patiënten in het systeem HiX (van leverancier ChipSoft) geregistreerd. Bestaande data zijn inmiddels automatisch overgezet.

De overgang naar het nieuwe systeem is maandenlang intensief voorbereid. Deze ICT-operatie is de grootste op z'n gebied die de Nederlandse gezondheidszorg ooit heeft gekend. Het gaat om extreem grote hoeveelheden gegevens (data) die worden overgeplaatst.

Het nieuwe dossier is ontworpen om patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Het Erasmus MC verhuist medio 2018 naar een nieuw, innovatief en technologisch hoogwaardig ingericht ziekenhuis. Het elektronisch patiëntendossier is een voorbereiding op de nieuwe manier van werken in het nieuwe ziekenhuis, waarbij de patiënten meer regie krijgen. Zo kunnen zij in de toekomst zelf elektronisch 'inchecken' in het
Erasmus MC.

HiX sluit tevens aan bij een aantal belangrijke ontwikkelingen in het Erasmus MC. Ten eerste wordt de aard van de aandoeningen van patiënten complexer. Zij bereiken hoge leeftijden, maar krijgen ook te maken met een veelvoud van ziekten. Dit vereist een goede samenwerking van diverse medische vakgebieden. Het nieuwe patiëntendossier voorziet beter in een goede verslaglegging van deze samenwerking.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.