Ads Top

STZ wordt partner van Rockstart ‘Digital Health Accelerator’ programma

Rockstart, één van Europa’s eerste startup accelerators actief in meerdere sectoren, en STZ,de vereniging van 26 topklinische opleidingsziekenhuizen gaan samenwerken aan betere patiëntenzorg.

Door deze samenwerking zullen de startups direct toegang krijgen tot ongeveer 32.000 medische experts in de STZ-ziekenhuizen en zullen ze de kans krijgen om hun concepten uit te testen op de werkvloer. Dit zal de opschaling  van goede digital health startups enorm versnellen.

De 26 STZ-ziekenhuizen zullen van Rockstart leren hoe je innovaties implementeert en versnelt binnen de organisatie. Het idee is om startup ondernemers te koppelen aan innovatieve medisch specialisten, en dat proces te begeleiden. “Deze samenwerking is uniek in de wereld” aldus Casper Smeets, program director Digital Health Rockstart.

Tijdens de jaarlijkse themamiddag van de STZ werd dit partnership bekrachtigd door Oscar Kneppers, oprichter Rockstart en directeur STZ, Fenna Heyning. Kneppers, die tevens keynote speaker was op deze middag benadrukte de kracht van de samenwerking.

Voor de STZ-ziekenhuizen is dit een mooie kans om met de beste digital health startups samen te werkeninnovaties verder te kunnen ontwikkelen en voor Rockstart betekent dit direct toegang tot ongeveer 32.000 zorgprofessionals.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.