Ads Top

HR tekent convenant Innovatie op de Zorgboulevard

Half oktober heeft Hogeschool Rotterdam het convenant ‘innovatie op de Zorgboulevard’ getekend. Dit convenant is een samenwerking in onderwijs en onderzoek tussen Aafje Zorghotel, Antes, Maasstad Ziekenhuis en Hogeschool Rotterdam (Kenniscentrum Zorginnovatie en het Instituut voor Gezondheidszorg).

De ondertekening van het convenant vloeit voort uit de intentie om op het gebied van opleiden en praktijkgericht onderzoek meer met elkaar samen te gaan werken en op elkaar af te stemmen.

Een centraal thema is de zorg voor en begeleiding van kwetsbare ouderen (niet alleen gericht op somatiek maar ook op het sociale en geestelijke welzijn), verslavingsproblematiek en onderzoek naar mogelijkheden voor nadere afstemming van elkaars activiteiten. Ook is de problematiek rondom werkgelegenheid onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan: hoe enthousiasmeren we hbo-V studenten om te kiezen voor de ouderenzorg, en hoe kunnen we inspelen op de tekorten aan zorgverleners die in de toekomst gaan ontstaan?

Marleen Goumans, directeur van Kenniscentrum Zorginnovatie, heeft de focus gelegd op het praktijkgerichte en interprofessionele karakter van de onderzoeksactiviteiten die door onze studenten kunnen worden opgepakt. In de interprofessionele groepen is, naast studenten van het Instituut voor Gezondheidszorg (IVG) van Hogeschool Rotterdam, ook plaats voor studenten van andere instituten binnen de hogeschool.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.