Ads Top

3D geprint component maakt snorkelmasker bruikbaar voor medici

Er is een wereldwijd tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor medische professionals door de COVID-19-pandemie. Een team van anesthesisten, universiteiten en een groep van bedrijven hebben twee nieuwe herbruikbare gezichtsmaskers ontwikkeld voor medische professionals die COVID-19 patiënten verzorgen en behandelen.

Deze ontwerpen kunnen bijdragen aan de oplossing voor het wereldwijde tekort aan gezichtsmaskers en de veiligheid van medische professionals verbeteren, vooral tijdens het intuberen en intensieve zorgprocedures waarbij het risico op besmetting het grootst is.

Beide maskers gebruiken een uniek 3D-geprinte verbindingsstuk om een gewoon snorkelmasker aan te sluiten op een filtersysteem. De COVID Lifesaver Mask gebruikt een hoog-rendement filter uit anesthesieapparatuur om een goedkoop en gemakkelijk te gebruiken systeem te creëren voor kort gebruik. De Air-Wave Protector gebruikt een industrieel ventilator- & filtercomponent om een persoonlijk beschermingsapparaat te creëren voor langer gebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.