Ads Top

Minister De Jonge laat nieuwe corona-app maken

Minister De Jonge (Volksgezondheid) wil binnen vier weken een nieuwe corona-app laten ontwikkelen die wél veilig is, de privacy niet schaadt en open source is. Dat schrijf de minister aan de Tweede Kamer.

De zeven apps die afgelopen weekend werden gepresenteerd op een appathon vallen daarmee stuk voor stuk af. Die worden ook niet meer verder ontwikkeld, een hard gelag voor grote bedrijven als Cap Gemini en Accenture die daar al tientallen programmeurs op hadden gezet.

De minister is al zwaar bekritiseerd vanwege de haast waarmee hij binnen enkele weken een app had willen maken. Nu moet een consortium waaraan mogelijk ook weer de bouwers van de eerdere apps deelnemen de nieuwe app onder strenge leiding gaan ontwikkelen.

De Jonge schrijft aan de Kamer: 'Ik heb geconstateerd dat er een goede basis in kennis en vergevorderde oplossingen is om verder op te bouwen. Daarom is het mijn inzet om snel te kunnen beschikken over een team met de juiste bouwers en ook met experts op het gebied van onder andere informatieveiligheid, privacy, grondrechten, nationale veiligheid en inclusie.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.