Ads Top

Belgisch bedrijf ontwikkelt zuurstofmasker als alternatief voor beademingstoestel

In de strijd tegen de coronaviruscrisis hebben ziekenhuizen wereldwijd dringend behoefte aan mechanische beademingstoestellen voor de behandeling van COVID 19 patiënten.

Als antwoord op dit tekort heeft Materialise, de Belgische pionier op het gebied van 3D-printing, de Materialise NIP Connector ontwikkeld, een apparaat om standaardapparatuur die in de meeste ziekenhuizen beschikbaar is, om te zetten in een masker om de ademhaling van patiënten te vergemakkelijken door het creëren van positieve druk in de longen.

Met deze geassembleerde maskers kunnen artsen de tijd die een patiënt aan een mechanische beademingstoestel hangt verkorten, wat helpt om de druk op de leveranciers van beademingstoestellen te verminderen.

Over de hele wereld zijn ziekenhuizen op zoek naar medische apparatuur die lucht kan leveren met toegevoegde zuurstof voor de behandeling van ernstig zieke coronaviruspatiënten. Op dit moment wordt deze behandeling uitgevoerd met behulp van mechanische ventilatoren, die slechts zeer beperkt verdeeld zijn.

Materialise heeft een oplossing ontwikkeld om zuurstof toe te dienen en een hoge positieve druk te creëren zonder het gebruik van een ventilator. Een 3D geprinte connector zet standaardapparatuur die al beschikbaar is in de meeste ziekenhuizen om in een niet-invasief PEEP-masker (NIP) dat kan worden aangesloten op de zuurstoftoevoer (om de ademhaling van coronaviruspatiënten te vergemakkelijken). Deze oplossing geeft patiënten een langere periode voordat mechanische beademingstoestellen nodig zijn voor de behandeling, en helpt hen om de beademingstoestellen eerder uit te schakelen, waardoor deze toestellen vrijgemaakt worden voor kritieke patiënten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.