Ads Top

Bijna helft Nederlanders voor corona-app overheid

Bijna de helft (van de Nederlanders is voor het gebruik van een corona-app van de overheid. Dit blijkt uit een representatieve peiling van onderzoeksbureau MarketResponse. Opvallend is bovendien dat voor 72 procent van de Nederlanders privacy (tijdelijk) van ondergeschikt belang is.

Een kwart van de Nederlanders is op voorhand mordicus tegen de app, 28 procent weet het nog niet.
Gevraagd naar de privacygevoeligheid geeft 31 procent van de ondervraagden aan dit helemaal geen probleem te vinden. Een grote groep van 41 procent van de ondervraagden vindt het geen prettig idee, maar is wel bereid om in deze crisis (tijdelijk) een deel van hun privacy op te geven. Wel vindt een ruime meerderheid van de Nederlanders dat de keuze om de app te gebruiken vrijwillig moet zijn en niet door overheid mag worden opgelegd.

Zeven bedrijven - Accenture, Capgemini Nederland, ITO DEUS en Sia Partners - nemen dit weekend deek aan de appaton, een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen te testen en te verbeteren.

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft 700 reacties ontvangen waarvan 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. Op dinsdag 14 april zijn al deze voorstellen doorlopen en administratief beoordeeld op onder meer volledigheid.

De ‘appathon’ start zaterdagochtend om 10.00 uur met online presentaties van de zeven verschillende teams aan wetenschappers en experts van zowel binnen als buiten de overheid. Daarna worden de teams door de experts vanuit verschillende invalshoeken beproefd en bevraagd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.