Ads Top

3D-geprinte implantaten bieden uitkomst aan patiënten met peesonsteking en artrose

Peesonsteking en artrose zijn medische aandoeningen die de beweging van gewrichten kunnen belemmeren en kunnen leiden tot de afbraak van het gewrichtskraakbeen. De kosten voor de behandeling van deze aandoeningen bedragen in Europa jaarlijks meer dan 200 miljard euro.

TRIANKLE, een nieuw onderzoeksconsortium bestaande uit 12 partners, waaronder de Technische Universiteit Eindhoven, krijgt 5,9 miljoen euro van de EU voor de ontwikkeling van gepersonaliseerde bio-implantaten voor beschadigde pezen of kraakbeen.

TRIANKLE wil zo de hersteltijd verkorten, het herstel van pees- en kraakbeenspieren bevorderen en het concurrentievermogen van de biomedische sector in de EU stimuleren.

De onderzoeker denken dat ze de hersteltijd met 50 procent kunnen verkorten en tegelijkertijd de functionaliteitsratio's van het gewonde weefsel met 10 tot 15 procent kunnen  verhogen.

De kracht van het consortium ligt volgens Foolen in de combinatie van partners met een bewezen staat van dienst op het gebied van biomaterialen voor regeneratieve toepassingen en 3D-bioprintingtechnologie en partners die maatschappelijke betrokkenheid en verspreiding van de resultaten onder zorgprofessionals en potentiële patiënten hoog in het vaandel hebben staan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.